Phivos' Planet Phivos calling Moonchild
Είστε στο:    >   > Το ιντερνετ δεν μπαίνει στα κλουβιά των νόμων σας!
Το ιντερνετ δεν μπαίνει στα κλουβιά των νόμων σας!

Φροντίστε καλύτερα να μπείτε εσείς στην πραγματικότητα. Θα είστε λιγότερο ενοχλητικοί.

Συνεχίζει καιρό τώρα, η κουβέντα σχετικά με τη νομοθεσία και το ιντερνετ. Γύρω απ'το νομοθετικό πλαίσιο που κάποιοι θέλουν να δημιουργηθεί, ώστε να περιορίσει, λένε, την αυθαιρεσία, στο Ιντερνετ.

Είμαι, τόχω πει τόσες και τόσες φορές, ενάντια σε κάθε απαγόρευση της έκφρασης. Σε κάθε απαγόρευση! Πιστεύω ακράδαντα στην αυτορύθμιση του προβλήματος. Κανένας νόμος, κανένας περιορισμός, δεν θ'αποτρέψει τα αίσχη από το να εμφανίζονται στην οθόνη του κομπιούτερ, όπως ποτέ δεν κατάφερε να τα αποτρέψει, στην "κανονική" ζωή! Αυτό που θα τα εξαφανίσει, είναι η δική μας αδιαφορία! Μαζί με την εκπαίδευση! Παιδεία χρειάζεται, όχι βούρδουλας.

Βέβαια, να μην ξεχνιόμαστε, οι τέτοιου τύπου νομοθετικές ρυθμίσεις, πάντα, άλλο στόχο έχουν απ'αυτόν που διατείνονται! Πάντα εκ του πονηρού, γεννιούνται και επιβάλλονται. Και βρίσκουν αποδοχή στον κόσμο, μια και τόσοι πολλοί είναι ακόμη οι άνθρωποι που ζουν μέσα στο φόβο, στην ανασφάλεια, που τρέμουν να αντιμετωπίσουν την ανθρώπινη υπόστασή τους με αξιοπρέπεια, που έχουν σε κάθε τους βήμα ανάγκη από πλαίσια, προστάτες και καθοδηγητές! Στην πραγματικότητα, από τσελιγκάδες!

Και να που έρχεται να ταράξει τα νερά, ένα απλό, ανέλπιστο γεγονός, από αυτά που όλο και περισσότερα θα ζούμε απ'εδώ και μπρος, στην εποχή της τεράστιας αλλαγής που μάς ετοιμάζει αυτό το μέσο. Που ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τη δύναμή του, πολύ περισσότερο, την απίθανη δύναμη που βάζει στα χέρια των απλών πολιτών! Θυμηθείτε ότι, το γκρέμισμα αυτού του πραξικοπήματος που ετοίμαζε η τεχνοκρατική ελίτ των Βρυξελλών, το περίφημο Ευρωπαϊκό "Σύνταγμα", το προκάλεσαν τα γαλλικά μπλογκ!

Στη Γαλλία αυτές τις μέρες, έρχονται προεδρικές εκλογές. Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο. Τόσο μέσα στη χώρα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή, αφού η Γαλλία είναι παραδοσιακά, χώρα που δίνει σε μεγάλο βαθμό, όσον αφορά στις πολιτικές εξελίξεις, τον τόνο στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Και να που, κάτι που μέχρι τώρα έμοιαζε στο νομοθέτη εύκολο να ελεγχθεί, αρχίζει να τού ξεφεύγει. Και να που ο νόμος-περιορισμός, αρχίζει να χάνει και το ίδιο του το νόημα! Και για μια ακόμη φορά, το ιντερνετ, έρχεται να γκρεμίσει την παραδοσιακή λογική και να βάλει όλους εκείνους που ονειρεύονται ένα κόσμο κλειδωμένο από παντού, σε άγριο αδιέξοδο!

Η γαλλική νομοθεσία απαγορεύει την ανακοίνωση εκλογικών αποτελεσμάτων, πριν το κλείσιμο και της τελευταίας κάλπης. Που πλέον έχει από χρόνια ρυθμιστεί να γίνεται στις 8 το βράδυ, για να συμπίπτει με τα βραδινά δελτία ειδήσεων. Από πάντα όμως, πάμπολλα εκλογικά τμήματα, για τον άλφα ή τον βήτα λόγο, έχουν κλείσει από νωρίς και τα αποτελέσματα τους είναι πλέον γνωστά! Τελευταία, με τη μόδα των exit-polls, έχει γίνει δυνατή η πρόβλεψη των τελικών, αρκετές ώρες πριν το κλείσιμο, και τούτο με ελάχιστο σφάλμα.

Οι ξένοι δημοσιογράφοι, τηλεφωνούν στις εφημερίδες τους και στα κανάλια τους και, στη Λάρισσα ξέρουν από τις 6, αυτό που οι Γάλλοι θα μάθουν στις 8!

Με το ιντερνετ όμως, μπορούν κι αυτοί να πάνε να δουν τα sites των ξένων εφημερίδων ή ν'ακούσουν τις ειδήσεις από stream. Τα γαλλικά ΜΜΕ, αρχίζουν τη γκρίνια, διότι σ'αυτούς απαγορεύεται να τα ανακοινώσουν, χάνοντας έτσι μέρος της πελατείας.

Στο δημοψήφισμα για την Ευρώπη, υπήρξε μεγάλη ανακατωσούρα, γύρω απ'αυτό το θέμα. Δυο χρόνια αργότερα, με το ιντερνετ να μην λείπει πια από κανένα σπίτι, λένε ότι δεν δέχονται άλλο αυτόν τον σε βάρος τους περιορισμό. Ετσι, πολλοί, δημοσιογράφοι κυρίως, αλλά και ένα-δυό ΜΜΕ, δηλωσαν ανοιχτά ότι θα ανακοινώσουν από τα sites τους τα αποτελέσματα, μόλις θα τα έχουν! Θεωρητικά, ρισκάρουν 70.000 και άλλες διοικητικές ποινές. Αλλά δεν πρόκειται να πάθουν απολύτως τίποτε! Το πως, είναι πολύ απλό, το καταλάβατε φυσικά: θα βάλουν για τις μέρες εκείνες, τα site τους σε server άλλων χωρών. Οι πιο πολλοί στο Βέλγιο! Εκεί που φυσικά, δεν φτάνει ο γαλλικός νόμος! Ενα μικρό τέχνασμα που κάνει τις τοπικές αρχές, να τραβάν τα μαλλιά τους!

Και να που οι επίδοξοι στραγγαλιστές, γκρεμίζονται από τα ίδια τα μέσα που αυτοί έστησαν! Και να που οι "Ευρώπη των μονοπωλίων", γίνεται ξαφνικά και χωρίς τη θέλησή της, προστάτης της ελεύθερης έκφρασης. Και να που η επανάσταση έρχεται όχι από τους κάτω καταπιεσμένους, αλλά από μια μικρή συντεχνία που αντιδρά, από απλό οικονομικό συμφέρον! Και να για ακόμη μια φορά που, όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου, πέφτει ό ίδιος μέσα!

Οπαδοί της νομοθετικής ρύθμισης των πάντων, σταματήστε να ονειρεύεστε! Ο κόσμος άλλαξε, αλλάξαν' οι καιροί..., ,

Αλλα σχετικά:
Ανοιχτή επιστολή στον φιλόδοξο blogger
Τι είναι ένα διαβατήριο
Μια λύση μόνο! Γύρνα τους την πλάτη!
Αυτή η χώρα είναι επικίνδυνη!

Και η κουβέντα συνεχίζεται:
Η αναρχό-κομΜούνα του Διαδικτύου


Update 2007/04/22 - 18:45
Ο Monde δίνει την παρακάτω πληροφορία:

"Η Ελβετική εφημερίδα "Le Temps", δίνει τα πρώτα exit-polls..."

Είναι ή όχι, γελοία η κατάσταση;

Γράφτηκε Thursday - April 19, 2007 στις 10:03 AM  και ανήκει στην κατηγορία

buzz Το ιντερνετ
δεν μπαίνει στα
κλουβιά των
νόμων σας! 
 from phivos calling moonchild!


Τα τελευταία post

NO ©